Goed om te weten

Zonne-energie is de energie die uit zonnestraling wordt gewonnen. De zon is de grootste en rijkste energiebron die de mensheid ter beschikking staat. Een zonnepaneel zet deze straling om in elektriciteit, maar hoe?

Photo Voltiac
Het omzetten van licht in electriciteit wordt internationaal aangeduid met "Photo Voltiac". Dit wordt afgekort tot PV. Een zonnepaneel wordt daarom ook wel een PV-paneel genoemd. Wanneer een aantal zonnepanelen naast elkaar worden geplaatst het dat een zonnepaneel-systeem of wel een PV-systeem.

zonnepanelenSilicium
De meeste zonnecellen zijn gemaakt van silicium. Dat is een materiaal dat wordt gewonnen uit zand. Een plaatje silicium kan zo worden bewerkt dat er een positief en negatief geladen laag ontstaat wanneer er licht op valt. Hierdoor ontstaat elektriciteit. Een plaatje silicium wordt ook wel een zonnecel genoemd.

Zonnepaneel en omvormer
Een zonnepaneel zet daglicht om in elektriciteit. De geproduceerde elektriciteit van een zonnepaneel is gelijkspanning. Een omvormer is nodig om van de elektriciteit 230 volt wisselspanning te maken.

 

Stand van het dak en opbrengst

De opbrengst van uw zonnepanelen is sterk afhankelijk van de dakhelling en de ligging ten opzichte van de zon. In onderstaande tabel vindt u de percentages die op u van toepassing zijn.

dakhelling

 

Zonuren in nederland

Gemiddeld zijn de zon in Nederland 1.521 uur per dag. Het gemiddeld aantal zonuren per dag verschillen per maand enorm.

januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
1.4 2.6 3.4 5.4 6.8 6.8 6.5 6.2 4.5 3.3 1.8 1.2

 

Garantie

Wij zijn zo overtuigt van de kwaliteit van onze Daxx zonnepanelen dat wij het aandurven u ongekende garanties te geven.

10 jaar op productiefouten en behoud van 90% van het vermogen

25 jaar! op behoud van 80% van het vermogen

Subsidie-Begeleiding

"Voor 2012 is er 22 miljoen euro beschikbaar. Voor 2013 is er 30 miljoen euro beschikbaar."

Wilt u meeproviteren van de mogelijkheden die onze overheid u biedt? Wij helpen u hier graag mee verder. Neem contact met ons op en vraag naar de voorwaarden.